מיליוני אנשים עברו בשערי אושוויץ, אך היא היתה האישה הראשונה שהצליחה לברוח ממנו. זהו סיפורה האמיתי ומעורר ההשראה של מַלָה צימֶטבָּאום, אישה אמיצה שמעשיה וגורלה הותירו חותם על ההיסטוריה. אף אחד לא יוצא מאושוויץ בחיים. מַלָה, אסירה מספר 19880 מבינה זאת ברגע שהיא יורדת מקרון הבקר אל מעמקי הגיהינום. כמתורגמנית עבור האס־אס היא מנצלת את מעמדה כדי להציל כמה שיותר אנשים, ולהבריח שאריות לחם עבור מי שגוועים ברעב. אדוארד, אסיר מספר 531 הוא אסיר פוליטי שנמצא במחנה כמעט מאז הקמתו. הוא נראה כמו כולם, צנום, ראש מגולח, על גופו מדי פסים, אבל מאחורי המראה הזה מסתתר לוחם מחתרת. ויש לו תוכנית בריחה. פשעם היחיד של השניים היה עצם קיומם. אך כשהם נפגשים, הצל הכבד של אושוויץ נסדק, ושביב של תקווה חודר פנימה. אדוארד גורם למלה להאמין בבלתי אפשרי – למרות הגדר החשמלית, מכונות הירייה ומגדלי השמירה עם הזרקורים, הם יעזבו את מחנה המוות הזה. הבטחה אחת נקשרת ביניהם – הם יברחו יחד, או ימותו יחד. מכאן נרקם אחד מסיפורי האהבה הגדולים והמטלטלים ביותר, שמוכיח שגם בתוך האפלה הגדולה ביותר, ההתנגדות האנושית והאהבה יכולות להפוך לקרן של אור ושל חופש. אלי מידווד היא סופרת רומנים היסטוריים, ספריה תורגמו ל־14 שפות ונכללו ברשימת רבי המכר של USA Today. ספרה הכנרת מאושוויץ ראה אור בהוצאת מטר.
בנקודה כלשהי נדמה שכולם יודעים לאן הם הולכים: הם מתקדמים בעבודה או לומדים לימודים גבוהים, נניח באקדמיה למוזיקה. הם מתאהבים ומתחתנים ויוצאים לרילוקיישן, נניח לאוסלו. ואייר עשתה הכול לפי הסדר. יותר מזה, היא הצטיינה.
אבל הפירוק התנגש בה חזיתית: נישואיה התמוטטו, הקריירה המוזיקלית שלה נקטעה, ובגיל שלושים ואחת היא חוזרת אל העיר שבה גדלה כאילו מעולם לא עזבה אותה.
היא נודדת בין סאבלט לסאבלט, מותירה רק חריכות קטנות במרחב. סרטוני הדרכה ביוטיוב הופכים לפסקול היחיד של חייה ולאמצעי הניווט שלה בעולם. הם מחליפים את המשמעות, ובהיעדר כל עוגן אחר - מורים לה איך לחיות.
ברומן חניכה מבריק נועה סוזנה מורג משרטטת חיי אנשים צעירים לאחר המגפה ובתוך אי יציבות פוליטית, המושלכים אל הלא כלום. זהו סייסמוגרף של תקופה שבה הפנים והחוץ מתמוססים זה בזה, בעידן אלים שבו האמת היא רק אופציה אחת, ולאו דווקא העדיפה.
המחיר שלנו:
52.50
₪