התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • משבר - יד שניה

משבר - יד שניה

מק"ט מוצר: 40336
55 ₪
אין במלאי

ספר זה הוא הזדמנות נדירה למבט אל מאחורי הקלעים של המדינאות בת-זמננו, בשתי דרמות סוערות ומרתקות – מלחמת יום כיפור והפינוי של אחרוני האמריקנים מוויטנאם. האירועים נפרשים בפני הקורא כבזמן התרחשותם, דקה אחר דקה. השיחות בין קיסינג´ר ובין הנשיא ניקסון, גולדה מאיר, קורט ולדהיים ובכירים רבים אחרים מובאות כלשונן: רק לעייתם רחוקות מתגלה הדיפלומטיה כך בפני הציבור הרחב. מלחמת יום כיפור מתוארת כאן מנקודת ראות חדשה ומרתקת, המשלימה את הידוע לנו על אחד האירועים המעצבים בתולדות מדינת ישראל.
הנרי קיסינג´ר, מן המדינאים המשפיעים ביותר במאה העשרים, נולד בגרמניה ב-1923 למשפחה יהודית וב-1938 נמלט עם משפחתו לארצות הברית. בזמן מלחמת העולם השנייה שירת כקצין מודיעין בצבא האמריקני. ב-1954 קיבל תואר דוקטור מאוניברסיטת הרווארד, שם התמנה לפרופסור לממשל וליחסים בינלאומיים ולימד עד שנת 1971, שבה הצטרף לממשל האמריקני. הוא היה מזכיר המדינה של ארצות הברית בשנים 1973-1977. בשנת 1973 הוענק לו פרס נובל על חלקו בהשגת הסכמי השלום עם וייטנאם. הנרי קיסינג´ר הוא מחברם של ספרים רבים על דיפלומטיה ויסים בינלאומיים, וגם ספרים המתעדים את שירותו בממשל האמריקני. רבים מהם נחשבים ספרי יסוד בתחומם.

מחבר/ת קיסינגר הנרי
מק"ט מוצר 40336
שם יצרן הוצאת שלם

אולי יעניין אותך גם

  • 1982 לבנון הדרך למלחמה - יד שניה

    "אני מודיע ששום דבר לא ייעשה בלי החלטת ממשלה".
    מנחם בגין לחברי הממשלה, ערב פלישת ישראל ללבנון
    "המבצע הזה, יש בו לרפא את הטראומה
     של מלחמת יום הכיפורים".
    בגין בתום יום הקרבות הראשון

    ב־6 ביוני 1982 נכנסו כוחות צה"ל ללבנון לכאורה למבצע מוגבל. בפועל, לאחר היערכות ארוכה ומדוקדקת, ישראל פתחה במלחמה נרחבת; מלחמה שגבתה חיים רבים וערערה את אמון הציבור במקבלי ההחלטות. 40 שנה לאחר מכן נחשפים הפרטים המלאים על האירועים ועל האנשים שהובילו למלחמת לבנון.
    בעזרת מסמכים שמתפרסמים בספר זה לראשונה, פורס ההיסטוריון יגאל קיפניס את נסיבות המלחמה, את ההכנות והדיונים לקראתה ובמהלכה, את המהלכים המפותלים מול הממשל בוושינגטון ומול הנוצרים בלבנון, ומעל הכול — את התיאום העקבי בין ראש הממשלה מנחם בגין לשר הביטחון אריאל שרון. בגין לא נגרר אחר כוונותיו מרחיקות הלכת של שרון. מטרות המלחמה נגזרו מתפיסת עולמו, והוא תמרן בעורמה, בתחכום ובהחלטיות בין עקרונותיו ובין מחויבויותיו כמנהיג המוביל אומה למלחמה ולמאבק מדיני על צדקתה. עם זאת, בגין גם היה נתון לשינויים נפשיים קיצוניים, כפי שמגלים דיווחים מפורטים של משרד החוץ האמריקאי. 
    1982 — לבנון, הדרך למלחמה מאשר את קביעתו של הנביא עמוס: "היילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו". הספר מאיר באור חדש את המלחמה שנועדה, אולי, לרפא טראומה, אך הפכה ברבות הימים והשנים לטראומה בפני עצמה.

    המחיר שלנו: 45