ספר אפייה מקורי, המשלב מתכונים נפלאים לצד עיצוב יפהפה וצילומים מרהיבים. בספר עשרות מתכונים מגוונים של עוגות, טארטים, קאפקייקס, קינוחים אישיים ועוגות מרשימות.הספר המתוק הוא פרי שיתוף פעולה של שתי בלוגריות מצליחות ופופולריות, שצברו להן קהל של עשרות אלפי אוהדים ואוהדות בארץ ומחוצה לה.נטלי לוין, קונדיטורית ובעלת הבלוג הוותיק עוגיו.נט, אחראית על פיתוח המתכונים, ההכנה וההגשה. מתכוניה מדויקים ומוצלחים וכוללים עוגות מהירות ופשוטות לצד קינוחים מורכבים.אפרת ליכטנשטט, צלמת ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג המצליח אז מה את עושה כל היום, צילמה את התמונות בספר ואחראית על העצוב המוקפד והיפה. כמו בבלוג, היא עושה זאת ביצירתיות ובאסתטיקה מעוררות השראה.הספר המתוק מיועד לחובבי אפייה - מתחילים ומנוסים כאחד - ומשלב מתכונים ברמות קושי שונות. יש בו שפע טיפים לאפייה ביתית ומקצועית. חלק מהמתכונים מתאימים גם לטבעונים ולנמנעים מגלוטן.
מחבר/ת
נטלי לוין, אפרת ליכטנשטט
בישול המתרחש ממש על השולחן מאפשר למארחים להשתתף בארוחה ולא להרגיש כמלצרים הרצים הלוך ושוב מן המטבח אל השולחן. פונדו אירופי ופונדו מהמזרח הרחוק, שאותם מכינים על השולחן, הם הפתרון הקל והנוח לאירוח. פונדו אירופי הוא פונדו גבינה לסוגיו או פונדו בורגיניון - טיגון בשר בשמן עמוק. פונדו מהמזרח הרחוק, המכונה במערב בשם "פונדו סיני", נעשה בסיר מיוחד הנקרא "הוט - פוט" דהיינו "סיר לוהט" או "סיר מונגולי". היפאניים מבשלים על השולחן מאכלי "שאבו - שאבו" ו"סוקיאקי", וגם הקוריאנים והווייטנאמים מכינים ארוחות מלאות על השולחן בווריאציות מקומיות. מתכונים לכל סוגי הבישול האלה ניתנים בספר זה, וכן מתכוני מיטבלים (דיפים), רטבים וסלטים המשלימים את הארוחה. כשמבשלים על השולחן הסועדים הם הטבחים של עצמם. כל המצרכים חתוכים מראש וערוכים על השולחן. כל אחד מבשל מהמוצרים על פי טעמו ונעזר במזלג פונדו ארוך, במקלות אכילה (צ'ופסטיקס) או במסננת קטנה. הספר מבשלים על השולחן יעזור לכם לארח בקלות את אורחיכם ולענג אותם. תוכלו לבחור מתכונים קלאסיים או חדישים, מתכונים פשוטים או מתוחכמים, זולים או יקרים, והכול בלא מאמץ רב. לסיום הארוחה, או לאירוח קל, תוכלו להכין פונדו מתוק, בטעמים שונים, והאורחים יטבלו בו פיסות פרי וחתיכות עוגה. אתם תגלו שפונדו מתוק הוא אחת הדרכים הנחמדות והמהנות לארח את החברים.
המחיר שלנו:
39
₪
ספר ישראלי מעניין על הסטוריית הבירה ומתכונים למאכלים המכילים בירה.
המחיר שלנו:
35
₪
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס.
המחיר שלנו:
28
₪