דברים שעושים בחשיכה - יד שניה
"נסיעת שדים משכרת. הילייר דורכת בכל הכוח על דוושת הגז ולא מורידה אותה." - ניו יורק טיימס בוק ריוויו כשפאריס פרלטה נעצרת בחדר השינה שלה, מכוסה בדם ואוחזת בסכין גילוח בעוד גופתו של בעלה הידוען שוכבת על רצפת חדר האמבטיה, היא יודעת שתואשם ברצח, אך ככל שהמצב נראה רע, זה לא מה שהכי מדאיג אותה. עם כל תשומת הלב התקשורתית שהיא תקבל, זה רק עניין של זמן עד שמישהו מעברה הרחוק יזהה אותה ויהרוס את החיים החדשים שעבדה קשה כל־כך כדי לבנות, ואיתם כל תקווה לעתיד. עשרים וחמש שנים קודם לכן רובי רייס, הידועה כ'מלכת הקרח', הורשעה ברצח דומה במשפט שטלטל את קנדה בשנות התשעים המוקדמות. רייס יודעת את זהותה האמיתית של פאריס, וכשהיא משוחררת באופן לא צפוי מהכלא, היא מאיימת לחשוף את כל סודותיה. פאריס נאלצת להתמודד אחת ולתמיד עם העבר האפל שממנו ברחה, מפני שיש דבר גרוע יותר מאישום ברצח, וזה אישום בשתי רציחות. דברים שעושים בחשיכה הוא מותחן פסיכולוגי מבריק מאת הסופרת זוכת הפרסים ג'ניפר הילייר. הספר היה מועמד לספר המסתורין והמותחן הטוב ביותר לשנת 2022 מטעם גודרידס. הילייר כתבה גם את צנצנת של לבבות, שזכה בפרס המותחן הטוב ביותר לשנת 2019 מטעם אגודת סופרי המתח הבין־לאומית. הספר ראה אור בהוצאת מטאור.
אפריל 1999. רצח מכה בתדהמה את העיירה השלֵווה מאונט פלזנט שבניו המפשייר. גופתה של צעירה יפיפייה, אלסקה סנדרס, נמצאה מוטלת על שפת אגם. המשטרה פותחת בחקירה, משיגה הודאות מהאשם ומשותפו, וסוגרת במהרה את התיק. חולפות עוד אחת־עשרה שנים והפרשה נפתחת מחדש.
סמל פֶּרי גַהַלוֹוּד, איש משטרת המדינה של ניו המפשייר, שהיה משוכנע כי פיצח את תיק הפשע הגדול של התקופה, מקבל מכתב אנונימי מטריד. הייתכן שניהל את החקירה הישנה במסלול שגוי?
ידידו של פרי, מרקוס גולדמן, מחבר הספר האמת על פרשת הארי קברט שנכתב בהשראת ניסיונם המשותף וזכה להצלחה אדירה, נחלץ לסייע לסמל גהלווד בחקירה. אלא שבכל פעם שנדמה שהשניים מתקרבים לפתרון התעלומה, מתגלים פרטים נוספים שממשיכים לסבך את הפרשה ולשמור את המתח אצל הקוראים עד לפיצוח המפתיע שמגיע בסופו של הספר המהנה הזה.
המחיר שלנו:
40
₪