התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • רב עולמי - הרב אליהו בירנבוים

רב עולמי - הרב אליהו בירנבוים

מק"ט מוצר: 036200068854

רב עולמי לוקח את הקורא למסע בין קהילות יהודיות ברחבי העולם דרך עיניו של רב-שליח הפוגש יהודים במגוון מצבים – מבתי כנסת פעילים ועד שרידים של חיים יהודיים ההולכים ונעלמים. הספר שוזר סיפורי מסע, מפגשים אנושיים ודילמות הלכתיות ומוסריות, ומשרטט תמונה מורכבת של יהדות חיה במציאות גלובלית משתנה. העולם היהודי נחווה באופן יוצא דופן, דרך מפגש עם יהודים המבקשים לשמור על זהותם בתנאים מאתגרים, עם גֵרים ומתקרבים, עם צאצאי אנוסים ושבטים אבודים, עם שאלות של סמכות, שייכות וגבולות הקהילה, ועם המתח המתמיד בין מסורת מקומית לבין יהדות אוניברסלית.

רב עולמי חושף יהדות שאיננה רעיון מופשט אלא רשת חיה של אנשים, סיפורים והכרעות. זהו ספר על אחריות, על מחויבות, על שליחות, ועל היכולת לראות את העם היהודי כשלם המורכב מקצוות רחוקים – אך מחוברים. 

אליהו בירנבוים (נולד בשנת 1958) הוא רב, דיין, סופר וחוקר קהילות ישראל. מוכר בעקבות מסעותיו בעולם היהודי וכונה "יהודי עולמי", "רב עולמי", ו"אינדיאנה ג'ונס היהודי". הרב בירנבוים עומד בראש מכון שטראוס-עמיאל מבית אור תורה סטון להכשרת רבנים ומחנכים לשליחות בקהילות יהודיות בתפוצות, ועוסק בחיפוש אחר שבטי ישראל האבודים וצאצאי עם ישראל בעולם ובטיפוחם. שימש בעבר כרב הראשי של אורוגוואי ושל טורינו, איטליה ודיין בבית הדין לגיור של הרבנות הראשית לישראל. בשנת  תשפ"ו קיבל  את "פרס כץ" ליישום ההלכה בעולם המודרני ופרס ירושלים לאחדות ישראל.

 
מחבר/ת אליהו בירנבוים
מק"ט מוצר 036200068854
שם יצרן ידיעות ספרים

אולי יעניין אותך גם

  • מילים חמודות

    אף על פי שלא הוסמך לרבנות, הרבה פרופ' דניאל י' לסקר לשאת דברי תורה בכל מיני במות בארץ (בעיקר שבתות בבתי כנסת ושמחות משפחתיות) ובחו"ל (כולל מניינים של ימים נוראים ועיתונות יהודית). דברי התורה בכרך זה נאמרו לאורך כמעט חמישה עשורים, והם מבטאים את הצד האמוני של מחברם. תקוותו היא, שצאצאיו יכירו הן את מחקריו המרובים והן את הערכים הדתיים שניסה להנחיל להם.

     

    פרופ' לסקר הוא מופקד הקתדרה ע"ש בלשנר לערכי היהדות (אמריטוס) במחלקה למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם לימד מאז עלייתו ארצה בתשל"ח. הוא קיבל את כל תאריו האקדמיים מאוניברסיטת ברנדייס ואף למד באוניברסיטה העברית. מלבד אוניברסיטת בן-גוריון לימד פרופ' לסקר באוניברסיטאות ייל, פרינסטון, טורונטו, מדינת אוהיו, וושינגטון, ישיבה וטקסס; בבוסטון קולג' ובמוסדות אחרים. הוא מחברם של יותר מ 300- פרסומים בתחומים של פילוסופיה יהודית בימי הביניים, בייחוד בהגותו
    של רבי יהודה הלוי; בהיבטים הפילוסופיים של הוויכוח היהודי-נוצרי, לרבות ההדרת כמה טקסטים פולמוסיים מרכזיים; ובמחשבתה ובתולדותיה של היהדות הקראית.

    המחיר שלנו: 68.80