התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • אלף - אלעד זרט

אלף - אלעד זרט

מק"ט מוצר: 036200075357

במשך מאות שנים האמין האדם שההיסטוריה שלו ברורה: הניאנדרטלים נכחדו, האדם התבוני ניצח והעבר נחתם.
ואז הגיע המדע והתברר שהעבר מעולם לא חלף.
עלילת ספרו החדש של אלעד זרט מתרחשת בעתיד קרוב ומוכר מדי, בעולם שבו מי שנולד עם הגנום הלא נכון חי בצל. המדע מגויס להבחין בין מיני האדם ותגליות גנטיות נהפכות לכלי של סיווג, פיקוח והדרה.
בחלק הראשון הגיבור אָלֶף הוא ניאנדרטל. לא מפלצת. גבר, אינטלקטואל, מרצה ואיש משפחה אוהב. הוא מנסה להחזיק את חייו בידיים, אבל המדינה רואה בו קטגוריה; וקטגוריה היא דבר שאפשר לנהל, לפרק לסעיפים – ובמידת הצורך גם למחוק.
בחלקו השני של הספר אנחנו פוגשים את אריק נוימן, חקלאי מבוגר שמגיע לחורבות העולם שהיה. מבין דפיה הצהובים של מחברת ישנה שהוא מוצא עולה ונחשף סיפור שנועד להישכח: סוד הקושר בין עבר להווה, בין מדע לכוח ובין זיכרון להכחשה.
אלף הוא רומן על זיכרון ומחיקה, על האנושי ועל הלא אנושי, ועל האלימות השקטה של מערכות המסוגלות להפוך אדם לסעיף בתקנה.

זהו ספרו הרביעי של אלעד זרט, משורר, סופר ועורך מוסף "ספרות ותרבות" של "ידיעות אחרונות". קדמו לו הרומן "המשלוח" (ידיעות ספרים), זוכה פרס שר התרבות ליוצרים, ספר השירה "העגל ושירים אחרים" (ידיעות ספרים) ו"שומדבר לא ישתווה" (אפיק).

מחבר/ת אלעד זרט
מק"ט מוצר 036200075357
שם יצרן ידיעות ספרים

אולי יעניין אותך גם

  • בסוד העניינים

    ביום שבו ראול לא מגיע למסיבת ההפתעה השבועית של ליליאן ושלו, טקס זוגי שהם מתמידים בו כבר עשרים וחמש שנה, ליליאן מבינה שמשהו נסדק. אבל היעדרותו של בן זוגה היא רק הרמז הראשון לכך שחייה עומדים להשתנות. שיחת טלפון מאלכס, קצין משטרה ותיק שהיה שותפה כשעבדה ככתבת פלילים, מקימה לתחייה פרשה שהסעירה את המדינה בשנות התשעים: "המתים הנעלמים", סדרת גופות שנעלמו באופן מסתורי עוד לפני שהספיקו להיקבר.
    באתר בנייה במרכז הארץ מתגלה לפתע גופתו של זאב שטיגלר, הראשונה שנעלמה, כשהיא חנוטה בקפדנות מצמררת. אחריה נחשפים עוד ועוד סודות שנטמנו עמוק באדמה. כשהפרשה מתעוררת מחדש, ליליאן נסחפת בחזרה לתוך הצללים: בין גורמים רבי השפעה ששואפים לעצור את החקירה, דוחות פתולוגיים והדיי חיים שהושתקו, היא חוזרת להרגיש את מה שלכאורה כבר איבדה: חדות, תשוקה, ואולי גם תקווה. אלא שהיעלמותו של ראול מחייבת את ליליאן לפנות גם לחקירה אינטימית ומסוכנת בהרבה ולהבין ממה עשויה אהבה ארוכת שנים – ואילו סודות היא צופנת.
    בסוד העניינים הוא מותחן אנושי וחברתי חכם, שבו חקירה פלילית וחקירה אישית הולכות ומתלכדות עד שאי אפשר להפריד ביניהן. זוהי חקירה שאינה עוסקת רק בעובדות, אלא בקשרי חברות ואהבה, במה שלא נאמר, ובהתמודדות עם הידיעה כשהיא חוצה גבול שאי אפשר עוד להסיג לאחור.
    דורי מנור
    בסוד העניינים הוא ספרה השלישי של סנונית ליס, מחברת הרומן כל הג'אז הזה (2017), שהיה לרב־מכר, תורגם לאנגלית והיה למועמד סופי לפרס ה־National Jewish Book Award האמריקאי, וקובץ הסיפורים הקצרים תשע דרכים להיפרד (2022), שזכה אף הוא לשבחי הקוראים והמבקרים. ליס (1980) נולדה וגדלה בקיבוץ עין שמר, עבדה כעיתונאית וכמבקרת מוזיקה וייסדה חברת תוכן. כיום היא מתגוררת בתל אביב עם בן זוגה, שני ילדיהם וחתול.

    המחיר שלנו: 68.60
     
  • כמה זה חמור

    "לפעמים אני מסתכלת על אבא שלי כאילו הוא תוכנית בנשיונל ג'יאוגרפיק"

    אבא של נעה היה רק בן 62 כשאובחן עם דמנציה. 

    ברומן הגרפי האוטוביוגרפי כמה זה חמור אנחנו מצטרפים לקומיקסאית נעה כ"ץ למסע אינטימי ומעורר הזדהות, מלא חמלה, הומור וחן, על ההתמודדות עם דמנציה מנקודת מבט של בת המטפלת באביה החולה. 

    זהו סיפור מכמיר לב, מנוסח היטב ומאויר להפליא על זיכרון ועל אובדן, על היפוך תפקידים בין הורים לילדים ועל החיים עצמם. 

    נעה כ"ץ (ספר הציפורים) היא מאיירת וקומיקסאית. זהו ספרה השישי. 

    המחיר שלנו: 67