מקסיקאי עשיר ממוצא איברי ומשרתו הקובני, צאצא לעבדים אפריקאים; שלושה מוזיקאים עליזים, מענקי הבארוק האירופי; נהרות של יין, הגיגים וזימה; קונצ‘רטו שהופך ל“ג‘אם סשן“ עם תיפופים אפרו-קובניים סוערים; ואופרה בכיכוב קיסר אצטקי וקונקיסטדור ספרדי – בקונצ‘רטו בארוקי עוטף הסופר והמסאי הקובני הגדול אלחו קרפנטייר את מפגש העולמות ההיסטורי במקסיקו במאה ה-16, במפגש בדיוני המתרחש בוונציה במאה ה-18. זוהי נובלה מבריקה שהופכת את כיווני התנועה המקובלים בספרות המסעות המערבית, ומגדירה מחדש את ההיררכיות ואת היחסים התרבותיים בין אמריקה הלטינית ואירופה.
למהדורה העברית נוספו שתי מסות מפתח שבהן פורש קרפנטייר את משנתו האסתטית-אידיאולוגית רבת ההשפעה.
סדרת נוּאסְטרה אמריקה, הקרויה על שם מאמרו המכונן של איש הרוח הקובני חוֹסֶה מרטי “אמריקה שלנו“, פותחת בפני קוראי העברית את מחוזותיה התיעודיים והעיוניים של ספרות אמריקה הלטינית, ישנים כחדשים, כדי שיוכלו להכירה היכרות שלמה יותר, במילותיה שלה וברוח חזונו של מרטי המדגיש את אחדותה הרב–גונית, מקוריותה ונועזותה. עורך הסדרה: ד"ר אורי פרויס
לוגו הסדרה: איור פרי מכחולו של הצייר הפרואני חוֹסֶה סַבּוֹגַל (Sabogal), שהופיע על שער הגיליון הראשון של כתב העת האוונגרדי “אמאוּטה“ (Amauta ,משכיל או מורה, בשפת הקצ‘ואה; 1926-1930) ,שיצא לאור בפרו ושהרבה לעסוק בסוגיות כלל-לטינו-אמריקאיות.
הצילום שעל העטיפה: הזמר הקובני בֵּני מוֹרה (1963-1919 ;Moré)