דירקטוריונים ודפוסי ניהול בישראל עוסק בעבודת הדירקטוריון הלכה למעשה, במערכות היחסים בין הדירקטוריון לבין המנהל הכללי, בדפוסי הניהול הכללי ובתהליכי קבלת החלטות עסקיות.
ד"ר גדעון שטיאט בוחן את שהתרחש בחדרי הישיבות של הדירקטוריונים שבהם לקח חלק, ומשרטט את גבולות אחריותו המקצועית של הדירקטור כלפי החברה וכלפי בעלי המניות. בספר מציע ד"ר שטיאט דרכים לשיפור עבודת הדירקטוריון ומתאר את התמורות במעמדם של בעלי השליטה בחברות הציבוריות והשפעתם על תפקודי הדירקטוריון.
בדירקטוריונים ודפוסי ניהול בישראל פותח ד"ר שטיאט צוהר לעבודתם של מנהלים כלליים בחברות עסקיות גדולות במשק הישראלי ומציג מגוון רחב של דפוסי ניהול. כך למשל מוצגים הכריזמה ודפוסי הניהול הייחודיים של אלי הורביץ שהוביל את צמיחתה של טבע מחברת תרופות מקומית לחברת ענק גלובלית; מערכת היחסים הפתוחה, הלא-פורמלית והיעילה שהוביל אבי נאור בין חברי ההנהלה באמדוקס; ומנגד, דפוסי הניהול השמרניים של ארנסט יפת, יו"ר הדירקטוריון והמנכ"ל של קבוצת בנק לאומי, שהשכיל לקבל החלטות דרמטיות אשר הובילו לשינויים ניהוליים וארגוניים מהפכניים בבנק לאומי.
לפנינו ספר מרתק הממחיש את תפקידה המרכזי של חשיבה יצירתית "מחוץ לקופסה", והוא מומלץ לדירקטורים, למנהלים ולסטודנטים הלומדים מנהל עסקים.
ספר זה מבוסס על מחקר וניסיון עשיר שצבר ד"ר גדעון שטיאט במשך ארבעה עשורים שבהם ניהל חברת ייעוץ אסטרטגי, השתתף במאות ישיבות דירקטוריונים וּועדות דירקטוריון, לימד בבתי ספר למנהל עסקים בישראל ובארצות הברית, וערך סמינרים למנהלים בכירים בנושאי ניהול כללי וחשיבה אסטרטגית.
ד"ר גדעון שטיאט נולד בבגדד ועלה לארץ עם משפחתו ב-1951. הוא התחנך בפנימייה הצבאית שליד בית הספר הריאלי בחיפה, השתחרר מצה"ל ושרת במילואים בדרגת סגן אלוף. בוגר תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים בהצטיינות מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ובעל תואר דוקטור מבית הספר וורטון למנהל עסקים באוניברסיטת פנסילבניה.