"זה כנראה ספר העסקים – וההורות – החשוב ביותר של השנה!" – פורבס
מומחים רבים טוענים שכל מי שרוצה לפתח כישרון ולהוביל בתחומו צריך להתחיל בגיל צעיר, להתמקד באינטנסיביות ולהשקיע באימונים ככל שניתן. מי שמתמהמה או מתלבט לעולם לא ידביק את הפער לעומת אלה שהתחילו מוקדם. אבל כשבוחנים מקרוב את האנשים המצליחים בעולם, החל בספורטאים מקצוענים וכלה בזוכי פרס נובל, מתברר שרוב המצליחנים דווקא לא התחילו בהתמקצעות בשלב מוקדם בחייהם.
דיוויד אפשטיין סקר את הספורטאים, האמנים, המוזיקאים, הממציאים, חזאי-העל והמדענים הגדולים ביותר וגילה שברוב התחומים דווקא מי שלא התמקצעו, אנשי האשכולות, מכוּוְננים להצטיין. בדרך כלל אנשי אשכולות מוצאים את דרכם מאוחר יותר ומלהטטים בין כמה תחומי עניין במקום להתמקד באחד. הם גם יותר יצירתיים, יותר מלאי שמחת חיים ויותר טובים בחיבורים שעמיתיהם המומחים לא מסוגלים לראות.
באופן פרובוקטיבי ומרתק, מולטי טאלנט מעלה טיעון משכנע בעד טיפוח חוסר היעילות: להיכשל במבחן זאת הדרך הטובה ביותר ללמוד; אלה שפורשים ועוברים הלאה מפתחים את הקריירות המספקות ביותר; והממציאים שמדלגים בין תחומי ידע שונים הם הממציאים המשפיעים ביותר. כשמחשב מתמקצע בקלות בתחומים שפעם היו נחלתם הבלבדית של בני האדם, אנשים שחושבים לרוחב ומאמצים חוויות מגוונות ופרספקטיבות שונות – ישגשגו.
מולטי טאלנט מסביר באופן בהיר את חשיבות הרחבת האופקים במגוון תחומים – בעסקים, בהורות, בחינוך ובספורט. הוא נהפך לרב-המכר מס' 1 של "הניו יורק טיימס", שהה שבועות רבים בראש רשימות רבי-המכר בארצות הברית, זכה לשבחי הביקורת והיה מועמד לפרס "ספר השנה" מטעם חברת מקינזי ו"פייננשל טיימס".
דיוויד אפשטיין היה בעברו כתב חוקר. ספרו הקודם, The Sports Gene, היה לרב-מכר שתורגם ל-18 שפות, והרצאתו ב-TED זכתה למיליוני צפיות ברחבי העולם.
"הכתיבה היא כה דרמטית, השימוש בנתונים כה מיומן והמסקנות מובנות באופן כל כך מעורר התפעלות, שזה לא פחות מתענוג מההתחלה ועד הסוף". הניו יורק טיימס
"טיעון מגובה בנתונים וכתוב בבהירות לטובת מרחיבי האופקים וההתחלות האטיות... טיפוח מנעד של יכולות מכין אותנו ללא-צפוי המרושע". וול סטריט ג'ורנל