התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • לשרוד את העבר - יד שניה

לשרוד את העבר - יד שניה

מק"ט מוצר: 119008
בשנת 1988 מטמין אדם חבילה מסתורית בתוך ביתו, באופן שיקשה על גילויה, תוך שהוא מניח בידי הגורל את האפשרות שאכן תתגלה אי פעם. דקות מספר לאחר מכן, מיד עם תום הצפירה ליום השואה והגבורה, מתאבד האיש מבלי שישאיר לאוהביו כל הסבר או רמז לסיבת מעשהו. בחלוף ארבע עשרה שנים מאותו מעשה, מגלה בנו באופן מקרי את החבילה, דבר המביא אותו להתוודע לסיפור חייו של המסעיר של אביו, ולאופן הישרדותו בתקופת מלחמת העולם השנייה.

לאחר שהחל לנבור עמוק בנבכי החבילה, נחשף הבן לתגלית מדהימה מאירועי העבר אשר מטלטלת את נפשו. מחד היא מביאה לו את פתרון תעלומת מות אביו, ומאידך הוא מוצא כי יש בה כדי להרוס לחלוטין את תבנית חייו. עלילת הספר לשרוד את העבר מביאה סיפור סוחף הנוגע ללב ומרגש עד כאב, על בריחה והישרדות, על תככים ורישעות, ומנגד להם על חברות אמיתית ועל אנשים טובים באמצע הדרך.

זהו סיפור שנקרא בנשימה עצורה, כשתחילתו בעיירה קטנה בליטא, וסיומו
מחבר/ת אריה גלבוע
מק"ט מוצר 119008
שם יצרן שונים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • במקום שבו צריך אותי - יד שניה

    בבוקר שמחת תורה תשפ"ד, נוה, בנה של עפרה לקס, יצא מביתו ונסע ליחידה שלו, סיירת מטכ"ל. משם ירד עם חבריו דרומה כדי להילחם במחבלים שפלשו וכבשו את קיבוץ בארי. נוה היה נחוש להגן על תושבי הדרום ולהציל אותם, אך הוא לא שב מהמשימה ונהרג בקרבות בקיבוץ.

    חודשיים אחר כך יצאה עפרה למסע בעקבות בנה ובעקבות אזרחים ולוחמים בעוטף, מתוך רצון להבין מה אירע לכולנו באותו יום נורא שהגדיר מחדש את מושגי הרעות והגבורה. שותפות הגורל בינה ובין גיבורי הספר יצרה מפגשים עמוקים שבהם שמעה סיפורים כנים ונוקבים הנוגעים בנבכי הנפש.

    בין דפי ספר זה תפגשו בין היתר את יוחאי, איתי ואיברהים, שהגנו על חמ"ל נחל עוז עד טיפת דמם האחרונה יחד עם נמרוד שנפצע, ואת אלקנא שהיה קב"ט מסיבת נובה, נלחם במחבלים ונפצע, ומאז נכנס שוב ושוב להילחם בעזה כדי שחבריו ישוחררו מהשבי. תכירו את מאלי שלחמה יחד עם חבריה למשטרה על גג התחנה בשדרות וכבר שלחה מסר של פרידה לבנה היחיד. תקראו את סיפורם של ניסן וברי, חברי כיתת הכוננות של נחל עוז, שיחד עם כמה לוחמי ימ"ס הגנו על כל חברי הקיבוץ, אבל היום ההוא לא מרפה מהם. תפגשו את יוסי מקיבוץ ניר עוז שנלחם במחבלים, הגן על משפחתו מהממ"ד וטיפל בחמותו שנמלטה מחוטפיה, ותלמדו להכיר את דמותו של סלמאן חבקה, מג"ד 53, ששילח טנקים לכל העוטף בלי שקיבל פקודה, נלחם בבארי ומאוחר יותר נהרג בעזה. הקריאה בספר תגלה שלרעות אין גיל, עדה, מגדר או עמדות פוליטיות, הפסיפס של הגיבורים מגוון וססגוני, כזה שממנו עשוי העם המיוחד שלנו.

    הפרק האחרון מוקדש לנוה, הגיבור האישי של עפרה, שבן רגע נהפך לגיבור לאומי. בבוקר שמחת תורה, בדרכו למשימה שממנה לא שב, אמר נוה את המשפט: "במקום שבו צריך אותי שם אני אהיה". המשפט הזה הוא המוטו שלאורו פעלו כל גיבורי הספר הזה.

    עפרה לקס, נשואה לנועם, אם לשישה ועיתונאית. זהו ספרה הרביעי.

    המחיר שלנו: 39