גידול ילדים על הספקטרום איננו בהכרח עולם של חוסר אונים ואובדן תקווה,
הוא יכול להיות המסע שיאפשר להורים ולילדים
להגשים את יעודם וחלומותיהם.
שפת אם מסופר מפי שירלי בלייאר-שטיין, יזמית ופעילה בתחום האוטיזם והחינוך המיוחד ואמו של דן, ילד עם אוטיזם. בכנות מוחלטת, כיומן אישי בגוף ראשון הבנוי פרקים-פרקים, חושפת שירלי את מסע ההורות שלה − מרגע האבחון המטלטל ועד התבגרותו של דן.
היא לוקחת אותנו איתה אל השבר שחוותה כשנזרקה לעולם האוטיזם, שנתפס כמאיים ומפחיד − עולם שבו רופאים, מומחים ומורים שברו את רוחה האופטימית בדרך כלל. בהמשך עלתה על שביל שבו לא השאירה אבן על אבן בחיפושיה אחר פתרון אמיתי. עד לרגע המכונן בו פגשה את האדם שלימד אותה, בין השאר, כי אוטיזם זו שפה וכי על מנת לעזור לדן חשוב כי תלמד לתקשר עמו בשפתו ובכך תתרום לחיבורו לסביבה ולקהילה.
שנות גידולו של דן היו עבור שירלי כטיפוס במעלה מדרון חלקלק רצוף באתגרים. מעברים בין ארצות, לידת אחיות צעירות, מציאת קריירה חדשה, שמירה עיקשת על הזוגיות לצד האימהות לילד עם אוטיזם, וקיום כל הפרטים הקטנים היוצרים את היקום המכונה משפחה − כל אלה נפרשים בשפת אם.
הספר נועד לסייע לכל משפחה המתמודדת עם גידול ילדים על הספקטרום האוטיסטי, ולהעניק לקורא סימני דרך להבנת שפתם של האוטיסטים גם ללא הרבה מילים. הקריאה בו מעוררת התפעמות והערכה לכל מי שעשו את הדרך הארוכה מהכחשה למודעות, וממנה להודיה על כך שילדיהם, עם כל האתגרים, הם מתנה גדולה ומקור של שמחה.
שירלי בלייאר-שטיין, עורכת דין, מרצה ומעבירה סדנאות להורים ואנשי מקצוע, יזמית בתחום האוטיזם והחינוך המיוחד, ופעילה למען זכויות וקידום ילדים ובוגרים עם אוטיזם. ספריה התפרסמו בארצות הברית. כתיבתה והרצאותיה זכו לתהודה בינלאומית והיא הוזמנה פעמיים לשאת דברים באו"ם.