התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • בית הקפה הקטן של קאבול - יד שניה

בית הקפה הקטן של קאבול - יד שניה

מק"ט מוצר: 120065
39 ₪
אין במלאי
סאני הגיעה לאפגניסטן בעקבות אהובה טומי, אבל מאז טומי נמצא כל הזמן בדרכים, ואילו סאני מנהלת ביד רמה בית קפה קטן בקאבול, שמושך אליו מקומיים וזרים, לוחמים ותמהונים, עיתונאים ומרגלים.

לבית הקפה אוספת סאני את יסמינא, נערה שנחטפה מביתה והושלכה לרחוב כשהיא הרה. שם תפגוש יסמינא קבוצה של נשים שתשנה את חייה.

זהו ספרה השני של דבורה רודריגז, מחברת "בית הספר ליופי של קאבול", שתיאר את חוויותיה האישיות מחייה באפגניסטן.
גם בבית הקפה הקטן של קאבול בוראת רודריגז עולם של ניחוחות וצבעים, מפגשים של ניגודים, ושורה של דמויות בלתי נשכחות: האלמנה שמסתירה מתחת לצ'אדור חצאית ג'ינס וצרור מכתבי אהבה, הרחק מעיניו הבוחנות של בנה האדוק;
העיתונאית הבריטית שחותרת אל האמת; האמריקאית העשירההמאוהבת באפגני צעיר, ואינה מבינה כי אינו מי שחשבה. סאני מחברת בכוח אישיותה את כל העולמות, אבל מתקשה להבין את מה שלבה שלה אומר לה.

לאט לאט נפרשים הסיפורים כמניפה צבעונית של קשיים
ותקוות, מאבקים וניצחונות, ומתברר כי גם הרחק מהבית אפשר לזכות במשפחה, וגם כי כשנראה כי הכול אבוד, אפשר למצוא אהבה ואושר.
מחבר/ת דבורה רודריגז
מק"ט מוצר 120065
שם יצרן כתר
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • מלכי שנגחאי - יד שניה
    סיפור אפי, רב דורי, מאת העיתונאי זוכה פרס פוליצר, על שתי שושלות יהודיות – משפחות ששוֹן, וכּדוּרי – ששגשגו בשנגחאי ובהונג קונג במשך דורות וליוו את פריצתה של סין אל תוך המאה העשרים.

    שנגחאי 1936. מלון "קתאי", שממוקם ברציף המפורסם של נמל העיר, הוא אחד הזוהרים ביותר בעולם. במלון שהוקם ביוזמת ויקטור ששון – פלייבוי מיליארדר וצאצא לשושלת ששון – מתארחים ידוענים מכל העולם. נואל קאוורד כתב בסוויטה שלו את טיוטת "חיים פרטיים". צ'ארלי צ'פלין בילה שם עם רעייתו לעתיד. ועל אשת החברה האמריקאית ווֹליס סימפסון נאמר שהיא הצטלמה שם ל"תמונות זוהר". וכל זאת, כאשר במרחק של קילומטרים אחדים, וקודם שאולצו להימלט מהעיר, עסקו מאו והמפלגה הקומוניסטית בתכנון מחתרתי של מהפכה.

    עד שנות ה־30 של המאה ה־20 ייסדו הששונים אימפריה עסקית בסין, והתחרו בעושר ובהשפעה עם השושלת האחרת – הכדורים. שתי משפחות יהודיות אלו חלשו על העסקים והפוליטיקה של סין במשך יותר מ־175 שנה. הם גרפו רווחים ממלחמות האופיום, יצאו בשלום מהכיבוש היפני, חיזרו אחרי צ'יאנג קאי־שק, וכמעט איבדו הכול לאחר שהקומוניסטים כבשו בסערה את השלטון.

    במלכי שנגחאי מגולל קאופמן את ההיסטוריה המרתקת של שתי המשפחות, ומתאר כיצד הן עוררו שגשוג כלכלי ופתחו את סין אל העולם, אך נשארו עיוורות לאי־השוויון החברתי החמור ששרר בה ולמהומה הפוליטית שעמדה לפתחם. בסיפור שמתפרס מבגדד להונג קונג, לשנגחאי וללונדון, נכנס קאופמן לחייהם ולמחשבותיהם של הגברים והנשים השאפתניים האלה, כדי לגבש סיפור על הברחת אופיום, יריבות של משפחות, תככים והישרדות.

    הספר חושף את הפשרות המוסריות של הכדורים והששונים ואת ראיית הנולד, הצלחתם ונדיבותם. בשיאה של מלחמת העולם השנייה הם חברו יחד לחילוץ והגנה על 18 אלף פליטים יהודים שנמלטו מזרועות הנאצים. הם פרשׂו עליהם חסות, אבטחו את דרכם מאירופה למזרח ועזרו להם להתמקם בשנגחאי עד יעבור זעם. אף שהשהות שלהם בסין התחילה כהזדמנות עסקית, המדינה הפכה לבית שהם לא ששו לעזוב, גם לא בערב המהפכה. הבניינים המפוארים שהם בנו והעסקים המשגשגים שהם טיפחו ממשיכים להגדיר את שנגחאי והונג קונג עד היום.
    המחיר שלנו: 39