"הטנקים כצפוי, נראו באמת 'כמו אחרי מלחמה'... אנטנות קצוצות, כנפיים קרועות וסימני חבטות פגזים על הצריחים. אך האנשים - פלדה."
כך מתאר עמנואל סקל את הטנקים של גדוד 52 בסיומה של מלחמת יום הכיפורים, ואת לוחמיו ששרדו את הקרבות הקשים, כשהגדוד עליו פיקד בגזרה הדרומית של חזית התעלה, בלם, כמעט לבדו ביום הלחימה הראשון את כוחות ארמיה 3 המצרית.
"סיני שבלב" הוא ספר על אהבה ומלחמה. אהבה למדבר הגדול, למרחבים האינסופיים, לשקיעות המדהימות, לצד קרבות שריון קשים, סיפורי גבורה נועזים ואחוות הלוחמים שבתוך הטנקים כשמסביב סופת אש נוראית. שיר אהבה למדבר המרהיב, וכאב הלוחמים והחברים שלא שרדו. כמילות שירה המופלא של המשוררת רחל שפירא, "השיר על ארץ סיני":
"אני בגרתי בארץ הזאת, ועצב בשיר הלום המראות,
כי מלחמתה כה ארוכה
ועל חרבה תחייה, ועל חרבה,
כי מלחמתה כה ארוכה,
כי מלחמתה כה ארוכה,
על כן השיר מהול גם בתוגה."
אלוף (מיל') עמנואל סקל, שירת כמפקד במרחבי סיני. תחילה כמפקד פלוגת סיור ופלוגת טנקים במלחמת ההתשה בחזית התעלה, סגן מפקד גדוד, מג"ד 52 במלחמת יום הכיפורים שלאחריה קיבל את עיטור העוז, מפקד חטיבה 401 ומפקד אוגדה 252, אוגדת סיני, עליה פיקד במלחמת שלום הגליל.
"סיני שבלב" הוא ספרו החמישי של אלוף (מיל') ד"ר עמנואל סקל. קדמו לו: "הסדיר יבלום", על לחימת הצבא הסדיר בקרבות הבלימה ביום הכיפורים, ספר עליו זכה בפרס יצחק שדה, ספרו האוטוביוגרפי "בן הארץ", "כי מלחמתה כה ארוכה" ו"ימי לבנון" המתאר את לחימת אוגדה 252 במלחמת שלום הגליל.