מאחורי החזות השמרנית האופיינית של סדר וצייתנות, כ-50% מבני הנוער הסעודים גולשים באופן שגרתי באינטרנט, וכ-5.1 מיליון סעודים הם בעלי פרופיל פייסבוק. הממלכה המדברית משנה את פניה והציבור הסעודי רוצה שינוי. אבל איזה שינוי בדיוק, וכיצד הוא עתיד להשפיע על המזרח התיכון כולו?
כדי לכתוב את הספר הזה ראיינה קארן אליוט האוס רבים מאנשי המפתח של משפחת המלוכה הסעודית, שלרוב מקפידה לשמור את עצמה מאחורי הקלעים. היא כותבת על מאמציו של המלך עבדאללה להקל כמה מן המגבלות החברתיות המדכאות הנהוגות היום בממלכה, ועל האבולוציה הזהירה בזכויות נשים, שמורשות כעת לרכוש תעודות זהות עם תמונה, לרשום את עסקיהן על שמן ולהיפטר מהאפוטרופוסים הגברים שלהן (לנהוג עדיין אסור להן).
לאחר שנפגשה עם קשת רחבה ומאפיינת של החברה הסעודית - מנהיגים דתיים מרכזיים ואלמנות עניות; מפקידי ממשל בכירים ומתנגדים פוליטיים; צעירים מצליחים וכאלה שבחרו בדרך הטרור - האוס טוענת שרוב הסעודים אמנם רוצים שינוי, אך לא רוצים דמוקרטיה. הם היו שמחים לממשלה מושחתת פחות, המספקת לאזרחיה שירותים בסיסיים, ושקופה יותר לגבי האופן שבו היא מוציאה את מאות מיליארדי ההכנסות השנתיות מנפט; הם רוצים ממלכה הנשלטת על פי חוק, ולא על פי גחמה מלכותית.
העבר של ערב הסעודית שבטי, ההווה שלה מסובך, העתיד שלה רעוע. בדיוקן כן ובחדות עין מציגה האוס את הכוחות המאיימים על אחת המונרכיות האבסולוטיות האחרונות בעולם, ומציעה השוואה מעניינת: ברית המועצות. סעודיה עומדת בפני בחירה בין המשך גסיסה כלכלית וחברתית עם סיכון גובר לחוסר יציבות, לבין היפתחות למערב, לחירות וליזמות אינדיבידואלית, תוך סיכון בערעור היציבות הפנימית. בתקופה שבה יחסי ישראל וסעודיה עומדות למבחן, הספר הזה משרטט מפת דרכים למגוון הצורות שיכול להתלבש בהן העתיד.