התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • על כנפי השכינה ושאר ציפורים דליה כהן קנוהל

על כנפי השכינה ושאר ציפורים דליה כהן קנוהל

מק"ט מוצר: 012800001484

שמעון, נער יהודי תמים, אוהב אדם, בעלי חיים וטבע, החש כל נים בזולתו, חי במזרח אירופה במאה התשע עשרה. הוא מאמין, בלהט ובמסירות, שיש להציל את השכינה שבגלות, ולסייע לה להתאחד עם הקדוש ברוך הוא בארץ הקודש. כדי לממש מטרה נעלה זאת הוא נוטש את אמו ושאר משפחתו, ויוצא למסע ארוך שנים ממזרח אירופה, דרך תורכיה, חרן ועד ארץ ישראל. בסופו של המסע, המפגיש אותו עם דתות שונות, מיתוסים ואגדות, כבר לא יהיה אותו אדם. ניתן להכתיר את שמעון כפר גינט היהודי. הוא לא מפסיק לחפש, מתוך נאמנות לאמת הפנימית שבו, וגם לו, כמו לפר גינט, מצפה בסוף דרכו מפגש שיחזיר אותו לשורשיו, ויחבר אותו אל הידע וההשלמה. על כנפי השכינה היא פואמה אפית שעוסקת בחיפושיו של אדם אחר משמעות החיים – הפעם בגרסה יהודית. (שז)

דליה כהן־קנוהל היא סופרת ומחזאית. מאחוריה ארבעה רומנים, שלושה מחזות ושני ספרים מחקריים. בעלת דוקטורט העוסק בתיאטרון הישראלי מקום המדינה עד 1998, בהקשר לייצוגי "האחרים" שבו. הפואמה על כנפי השכינה ושאר ציפורים, בגרסתה הראשונית, עלתה על הבמה בשנת 2023 כמופע מוזיקלי, בתיאטרון בית מזי"א.

על כנפי השכינה ושאר ציפורים הינו חיבור יוצא דופן בנוף הספרותי הישראלי. זוהי פואמה אפית מרתקת אשר מדגימה התנגשות בין השקפות דתיות שונות, הנגזרות ממגוון השכבות במסורת ישראל. (פרופסור סרג' רוזר, החוג למדע הדתות, האוניברסיטה העברית בירושלים)

על כנפי השכינה ושאר ציפורים מסופר כאגדה עגנונית, שוזר מוטיבים ומרכיבים כמעשה רקמה עדינה. (ד"ר ביטי רואי – מחברת הספר אהבת השכינה; מיסטיקה ופואטיקה בתיקוני הזוהר)

מחבר/ת דליה כהן קנוהל
מק"ט מוצר 012800001484
שם יצרן בית עלים
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • חורים - רונה טאוזינגר

    בספר חורים מפנה המשוררת רונה טאוזינגר את מבטה אל קיומנו כאן, במרחב המסוכסך, רב־השכבות, החיוני להפליא ולמוּד הכאב של המזרח התיכון. על פניו היא מנסה לפענח את החיים הרוחשים בו מתוך התנגשותן של תרבויות אחיות; אלא שאין זו ההיסטוריה המיידית שמעסיקה אותה, כי אם הפוטנציאל המשחרר של שפת המקום, המתגלה ברבדיה העמוקים של לשון מיסטית־ארוטית. "לִקְרֹא בַּתּוֹרָה בַּסַּפְסָל הָאֲחוֹרִי חֲשׂוּפֵי אֲחוֹרִים, / בְּעֶזְרַת נָשִׁים לְהַשְׁתִּין בְּלֵיל מַיִם קְפוּאִים", היא כותבת, "לִלְבֹּש צוּרַת גֶּבֶר כְּדֵי לְהִתְפַּשֵּׁט / וְלִטְבֹּל יַחַד בְּמִקְוֵה הָאֲרִ"י". ובמקום אחר: "רַחְפָן דּוֹרְסָנִי מֵפֵר אֶת שַׁלְוַת עֵין־רָשַׁאשׁ / לְפַזֵּר אֶת עֶדְרֵי הָרוֹעִים. / אַף עֵין אַהֲבָתֵנוּ לֹא תִּרְאֵהוּ לְעוֹלָם / עַיִט".

    ה"חור" ביצירתה של טאוזינגר הוא דפוס יסודי של חירות, של עונג ושל בריאה מאַין. מתוך המתח שבין היומיומי למטאפיזי, שבין הפוליטי לאינטימי, שבין הגופני לרוחני, מתהווה שירתה, והיא וירטואוזית, מפתיעה תמיד, חושנית, רחבת מנעד וחסרת פשרות, ובעלת כוח פיוטי מיוחד: שיריה לוכדים את תשומת הלב באחת, אך מתפענחים לאט לאט, ובתום רגע של השתהות והשתאות נחשף יופי יוצא דופן. 

    ד"ר רונה טאוזינגר היא משוררת, חוקרת ספרות, יהדות ותרבות. עורכת באנציקלופדיה של הסיפור היהודי, אוניברסיטת בר־אילן. ספר המחקר שלה, תמר אשת ער, ראה אור ב־2020 (הוצאת אוניברסיטת בר־אילן). חורים הוא ספר שיריה השלישי. קדמו לו: כל העולם מְפנה לה (פרדס, 2022); התפוח והעֵינם (ריתמוס, הקיבוץ המאוחד, 2022).

    המחיר שלנו: 46