התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנות | יצירת קשר
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • משא הנפש - דוד קיטרון

משא הנפש - דוד קיטרון

מק"ט מוצר: 058500016649
משא הנפש: מסע במחוזות הפסיכותרפיה.

משא הנפש של דוד קיטרון מציג מאמרים והרצאות במגוון נושאים מתחומי הפסיכותרפיה הפסיכואנליטית.
המחבר מציע מסגרת התייחסות תיאורטית וקלינית של המסע הטיפולי רב-הפנים ורב-הרבדים, פרי של מעל שלושים שנות ניסיון קליני, לימוד, הדרכה והוראה.

קיטרון הוא ממיצגיה הבולטים בישראל של משנותיהם של ויניקוט וקוהוט, אשר מעמידות במרכז החיים הנפשיים את החוויה הסובייקטיבית ואת מימוש עצמיותו האותנטית של האדם, מימוש שתלוי בזולתו, בסביבה האנושית המספקת לו את החמצן הנפשי.
מושגי מפתח של הוגים אלה - כמו למשל המטריצה האמפתית, צורכי מראה והאדרה, מרחב מעברי, זולת עצמי, עצמי אמיתי מול עצמי כוזב ועוד - מקבלים לאורך פרקי הספר משמעויות והיבטים מגוונים, תיאורטיים ויישומיים כאחד.

דוגמאות מהספרות, מהמקרא, מההיסטוריה ומההגות הפילוסופית מספקות שלל תובנות על היבטים שונים של השקפת עולמו ההומניסטית של המחבר ועל ביטויה בעבודתו הקלינית, בצורת מחויבותו האמפתית ונוכחותו המעורבת והמגיבה כמטפל.

משא הנפש נע בשלושה מעגלים:
המעגל הפרטי-אישי, בדמות מבט פנימה אל נפשו של היחיד, בליווי דוגמאות קליניות;
המעגל התיאורטי-פסיכואנליטי, בהתייחסות למגוון רחב של דרכי חשיבה והמשגה פסיכואנליטיות;
והמעגל החברתי-תרבותי. התנועה בין שלושת המעגלים מקנה לקורא פריזמה רחבה על הנפש האנושית, מורכבותה ועומקה.

מחבר/ת דוד קיטרון
מק"ט מוצר 058500016649
שם יצרן רסלינג
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • רציונליות בטכנולוגיה

    הדיון בפילוסופיה של הטכנולוגיה החל באמצע המאה ה-20 בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית המואצת במלחמות העולם. כיום, השפעתה של הטכנולוגיה ניכרת בכל המישורים, ותקציביה גדולים לאין ערוך מתקציבי המדע. יתרה מזאת, כיום חלק ניכר מהמדע הוא מדע יישומי הנגזר מהדרישות הטכנולוגיות, והסדר שלפיו הטכנולוגיה נגזרת מהמדע הוחלף בסדר שלפיו המדע נדחף על ידי הטכנולוגיה. התפתחות הטכנולוגיה הגיעה לנקודה שבה מחד גיסא יעילותה לרווחת האדם והחברה הולכת וגדלה, ומאידך גיסא הסכנות העולות ממנה לאנושות הולכות ומתרבות. במצב עניינים זה ישנה חשיבות רבה לשאלת הרציונליות בתהליך ההתפתחות הטכנולוגית על מאפייניה הייחודיים.

    המדע מיוחס לתיאוריה ונתפס כרציונלי, ואילו הטכנולוגיה נמצאת ברקע, והדיון הפילוסופי בה מצומצם מאוד. תהליך ההתפתחות המדעית מתקיים לרוב במרחב חד-ממדי-פיזיקלי שבו נבחנות תיאוריות אל מול העולם בתצפיות וניסויים. מנגד, תהליך ההתפתחות הטכנולוגית מתקיים במרחב רב-ממדי שבו הגורם האנושי לוקח חלק מרכזי; הטכנולוגיה תלויה בחברה – בצרכים, בסביבה, בתרבות, בפוליטיקה, במרחב שבו היא מפותחת ובאלה המשתמשים בה, אבל אין שום גורם בדומה לקהילה המדעית המבקר את התהליך, זולת צרכניה.

    חוסר הדיון ברציונליות של תהליך התפתחות הטכנולוגית עלול לגרום לנזקים בכל פירמה טכנולוגית-עסקית, בתחומים דיסציפלינריים שלמים, ובחברה בכלל. למשל, תחום המעבדים הדיגיטליים העולמי התמכר מראשית דרכו לחוק מור אשר לפיו התקיימה ההערכה שמידי כ-18 חודשים יוכפלו מהירות המעבדים ונפח הזיכרונות הדיגיטליים. אולם הטכנולוגיה הגיעה לנקודת קצה ואי אפשר להמשיך בתהליך הזה עוד זמן רב. נשאלת השאלה: כיצד קרה שחברות הענק בתחום, כגון INTEL, IBM, AMD, לא ניסו לערער על האסטרטגיה הזאת? העולם עומד כיום בפני בעיה בתחום המחשוב – ייתכן שהפתרון יהיה מחשוב קוונטי, אבל לכך נצטרך להמתין עוד זמן רב.

    המחיר שלנו: 75