התחבר | משתמש חדש | אורח/ת | מעקב הזמנותרכישת Gift Cardרכישת Gift Card
לוגו דני ספרים
שירות ומכירות
02-6248293 
(0)
משלוח מוקפד ואכותי בחינם ! ברכישה של 199  לנק' מסירה, ובקנייה מעל 249 ₪ משלוח בחינם עד הבית !
באתר זה ניתנת לעיתים הנחות על המחיר הקטלוגי. הנחות אלו אינן מבצע. מבצעים מתקיימים מעת לעת לתקופה מוגבלת, כמפורסם באתר ובהתאם לתקנון.
  • גאונות וחרדה - נורמן לברכט

גאונות וחרדה - נורמן לברכט

מק"ט מוצר: 000100068429

במחצית השנייה של המאה ה־19 החלה מהפכה שקטה, שמעטים בעולם השגיחו בה בזמן אמת: היהודים, שבמשך מאות שנים חיו מחוץ לחברה הכללית, זינקו אל תוך ההיסטוריה ושינו את מהלכה ואת האופן שבו אנו רואים את העולם.
 
בכל תחום כמעט – בפוליטיקה ובכלכלה, בספרות ובציור, במוזיקה ובתיאטרון, בפסיכולוגיה ובפיזיקה וברפואה — יהודים מילאו תפקיד מרכזי בעיצוב העולם כפי שהוא כיום. לצד השמות המוכרים מאוד, כמו מרקס ופרויד, איינשטיין וקפקא, היו עוד עשרות רבות של יהודים שפועלם ממשיך לתת את אותותיו בחיי היומיום שלנו: 
היינריך היינה התיר את מחוכי השפה הגרמנית, בנג'מין ד'יזראלי הפך את המפלגה הטיפשית של אנגליה למפלגת שמרנים כל־ארצית, קרל לנדשטיינר אִפשר את עירויי הדם והניתוחים הגדולים, פאול ארליך הביא לעולם את הכימותרפיה, ארנולד שנברג הביא לעולם את האטונליות, מגנוס הירשפלד היה מראשוני הסקסולוגים ומאבות התנועה לזכויות ההומוסקסואלים, רוזלינד פרנקלין סייעה בלא ידיעתה בפענוח מבנה הדנ״א, ליאון טרוצקי הציע לעולם את סיוט המהפכה המתמדת, שרה ברנר המציאה את הידוענות, ואלמלא פריץ האבּר לא היה די מזון לקיים את החיים עלי אדמות...
 
בספרו רחב היריעה "גאונות וחרדה" מספר ההיסטוריון נורמן לברכט את סיפוריהם של כל האנשים המיוחדים האלה, ושל עוד רבים אחרים, ובתוך כך בוחן מדוע דווקא בתקופה הזאת הצליח קומץ יהודים לראות את מה שאחרים לא ראו, והאם גם העולם שינה את היהודים.
 
נורמן לברכט הוא עיתונאי, היסטוריון של המוזיקה וסופר יהודי־אנגלי. עם עשרות הספרים והמאמרים שפרסם נמנים ספרי העיון "מיתוס המאסטרו" ו"אנציקלופדיה למוזיקה של המאה העשרים" והרומנים "שיר השמות" ו"משחק הניגודים".
מחבר/ת נורמן לברכט
מק"ט מוצר 000100068429
שם יצרן כנרת
זמן אספקה 4-8 ימי עסקים

אולי יעניין אותך גם

  • יומן דמשק - רשומותיו של נוטריון מקומי ערב הכבוש העותמאני

    יומן שהשאיר הנוטריון הדמשקאי אִבְּן טַוְּק על הנעשה בעירו בעשורים שקדמו לכיבוש העות'מאני ב-1516 הוא בסיסו של ספר זה. אלפי הידיעות שרשם על עצמו, על בני משפחתו ומכריו, ועל הנעשה בדמשק בכלל מציעות מידע רב על עיר מוסלמית חשובה בפרק זמן של כ-20 שנה. היומן מאפשר כתיבה ייחודית של מיקרו-היסטוריה, של חיי היום-יום בדמשק, ובחינה של הדינמיקה האנושית בעיר זו ובסביבתה. התמונה הכללית היא של עיר במשבר בשל התפרצויות חוזרות ונשנות של מגפת הדֶבֶר, שמתו בה אלפים, בשל חולשת השלטון הממלוּכּי בסוריה ומאבקו בעות'מאנים, ובשל תלות אוכלוסי העיר בשלטון זה ועול המיסים והעושק שנאנקו תחתיו. פשיטות בדואים ופעילות כנופיות לסטים מקומיות החריפו את המצב.

    בצד כל אלה מתעד היומן את המתרחש בקרב יושבי דמשק, ובכלל זה רצח, גנבות ופשעים אחרים כדבר יום ביומו, ואת הענישה החמורה עליהם. סכסוכים בין תושבי העיר נוצלו להעמקת דריסת רגלו של השלטון. עוד אפשר ללמוד מן היומן על מלומדי העיר, על חוגי הצוּפים ועל השפעתם על המלומדים, על השלטון ועל כלל האוכלוסייה. היומן זורע אור על יחסי מגדר, הסכמי נישואין וגירושין ועל נכסי הבורגנות ומערך ההקדשים שייסדה. כל אלה ועוד מקנים ליומנו של אבן טוק את ייחודיותו.

    המחיר שלנו: 78